"EKSİĞİMİZ YOK +1 FAZLAMIZ VAR"

24.03.2023 78

Sıradan bir insan vücudunda kromozom sayısı 46 iken Down Sendromlu bir bireyde bu sayı 47'dir. Hücre bölünmesi sırasında yanlış bölünme sonucu 21. kromozom çiftinde fazladan bir kromozom yer almasıyla meydana gelir. Yani Down Sednromu bir kromozom anomalisidir.

Birleşmiş Milletler 21 Mart gününü tüm dünya genelinde Down Sendromu hakkında toplumsal farkındalık oluşturmak, Down Sendomlu bireylerin ayrımcılığa maruz kalmalarını önlemek, erken ve sürekli eğitime dikkat çekmek, çalışma ve iş imkanları oluşturarak çalışma alanlarını genişletmek amacıyla Down Sendromu Farkındalık Günü olarak ilan etmiştir.

Biz de okul olarak toplumsal farkındalık oluşturmak, iş ve çalışma olanaklarına dikkat çekmek amacıyla Okul Müdürümüz Esra N. Meşincigiller'in görevlendirmesi ve Özel Eğitim Öğretmenlerimizden Yusuf Kalkan'ın koordinatörlüğünde ilimizde bulunan Nora City AVM'de etkinlik gerçekleştirdik. Bize ve çocuklarımıza bu fırsatı sundukları için de AVM yönetimine teşekkürü borç biliriz.